Post by Astral on Jul 9, 2007 21:15:58 GMT 1
S'hoa lassan ébredt fel.
Azt álmodta, hogy egy hatalmas irodai székben pörög, füves cigit szív, és közben rodiai népdalokat énekel. A rodiai népdalok csúnyák voltak, de S'hoa abból gondolta, hogy rodiaiak voltak, mert nem értette a szövegüket. Bár a legtöbb inkább ordítással egybekötött okádásra hasonlított, S'hoa rodiainak vélte õket, mert nem tudta, hogy beszélnek a rodiaiak.
Kinyitotta a szemét, és belevillant a coruscanti napfény. Hogy lásson valamit, felkaptott egy üres sörösüveget, és az ablakhoz vágta, hátha betörik, és kialszik. Sajnos csak még világosabb lett, úgyhogy S'hoa egy nagy napsugár-dózis után lezuhant az ágyról, és megvakult egy idõre. Aztán kinyitotta a szemét, és látott.
Látta a földön heverõ üres üvegeket, dzsojnt csikkeket, kis pálinkás flaskákat, szétnyalt LSD-ket, fémkanalakat, különbözõ alkoholokból származó rókákat, amelyek furcsa mód megvoltak jelölve kis táblákkal, amelyeken az ital neve állt, kis félbetört eksztazikat és néhány olyan tárgyat, amelyekrõl nem tudta eldönteni, hogy mit lát. Szekrénye nyitva állt, belõle kilógott a szokásos kék majom.
S'hoalent villámcsapásként sokkolta a látvány. KÉK MAJOM! Hatalmasat ordított, és a szekrényhez rohant.
- ÁÁÁRGGGHT! Kék majom van a szekrényemben!
Kinyitotta teljesen, várva a zöld és magenta színû majmokat, de a kék mellett csak a narancssárgát találta. Magához kapta a két szõrös hullát, és elsietett a könyvtárba, hogy a kéket Skynak ajándékozza.
S'hoa lassan, hányástól rókás szájjal sétált végig a folyosón. Arra sétált egy padawan, és elborzadva nézte.
- Te is így fogsz kinézni, hiperbazmeg, ha törlik a fórumodat, meg a haverodét is, amin admin voltál, és sok haverod volt, és még agy csomó jót, amin szintén admin voltál! GYERE IDE!!! - ordított a kis rodiaira.
Az óvatosan közelebb lépett, S'hoa pedig felkapta, megtörölte vele a száját, majd bebaszta a sarokba.
Berugta szobályának ajtaját.
Odabent rendetlenség volt. Legalább ez megmaradt neki. Hatalmas rumli, kuszaság, valami az elszenesedett agyából. Igen, a két helyzet hasonlított, csak S'hoa agyában nem gurultak a sörösdobozok, amibe belerugott.
Hirtele ötlettõl vezérelve kivetítette az agyát a szobára.
A szoba eltûnt, elõször sötét vlt benne. Zajok hallatszottak, vidám-szomorú beszélgetés, férfiak srácok hangja.
- ..mesélõ: ...Sétáltok a réten... Nééé mááá!!!... Ilyen magas szintetek van? Akkor hirtelen beszakad alattok a föld és belezuhantok a föld magmájába, plusz armageddon...
- ...hát kb...
- ...úgy fogjuk fel, hogy a Sando belecsapódott az aszteroidába, és akkora ereje volt a robbanának, hogy az egész flottát megsemmisítette...
- ...basszus, ez olyan szar, már nem azért...
- ...KUUUUUUURVAAAAA CAAAAPS LOOOOOOOOOOCK!!!!!!!!!!!!!!!...
Hirtelen megtelt a sötétség vörös, kék és uöld dobozokkal. S'hoa megfogta volna õket, de amikor hozzáért, a keze nyomán elporlott, sõt szublimált mindegyik, majd újra összeállt. A dobozokban írások lebegtek. Mindben éles betûkkel:
Hirtelen az utolsó, kék kocka után kapott, és szétzilálta.
- NEM! HAZUDSZ! NEM! A KURVA ÉLETBE! hiperbazmeg, hiperbazmeg, bazh.. meh... - térdreesett, arcát a kezébe temette. - A fél életem. Nem tudom elszakítani magam... Nem... Korábban kellett volna. Korábban, bulizni, berugni, hányni, drogozni, ÉLNI, és a végén KURVÁRA ÖNGYILKOSNAK LENNI! - felugrott.
Újragondolta az egészet, majd kitörölte a drogozni és az öngyilkosnak lenni szavakat. Indulat... Nem kéne.
- Nem kéne.
Tudta, hogy ki tehet errõl. Tudta jól. Valaki, aki nem engedte élni. Az anyja.
Anyja szigorú ember volt. Szigorú, nem kifejezés. Egy katona tiszt. Az volt igen. És most tessék, idõ lökte.
Hirtelen zene csendült fel a távolban, S'hoa felkapta a fejét. A szeme elja kivörösödött, szeme sárga vlt a sírástól. Figyelte a zenét, közbe sûrûn szipogott.
- I'm tired to being what yuo want me to be
Feeling so faithless lost under the surface
Don't know what you're expecting of me
But under the pressure of walking in your shoes
Caught in the undertow just caught in the undertow
Every step there I take is another mistake to you
I've become so numb I can't feel you there
I've become so tired so much more aware
I'm becomeing this all I want to do
Is be more like me and be less like you
Can't you see that you smothering me
Holding too tightly afraid to lose control
Cuz everything that you tought I would be
Has fallen apart right in front of you
Every step thet I take is an another mistake to you
And every second I waste is more than I can take
And I know
I may end up failing too
But I know
You were just like me with someone dissapointed in you
I'm tired to being what yuo want me to be
I'm tired to being what yuo want me to be...
A zene elhalt, elhalt S'hoa is, a szoba közepén feküdve.
Aludt, de álma nem volt. Törlõdött három betûvel együtt.
//Magyarok kedvéért a fordítás:
Fáradt vagyok attól, hogy olyan legyek, amilyennek akarod
Hamisnak érzem magam, elvesztem a felszín alatt
Nem tudom, mit vársz tõlem
Annak a nyomása alatt, hogy a te cipõdben járok
Minden lépés, ami megteszek egy újabb hiba neked
Érzéketlenné váltam, nem érzem, hogy itt vagy
Fáradt lettem attól, hogy ilyen sokat kell tudnom
Azzá válok, amivé szeretnék
Jobban magamra hasonlítani, és kevésbé rád
Nem veszed észre, hogy elnyomsz?
Túl szorosan tartasz, nehogy elveszítsd az irányítást
Mert minden, amit gondoltál, hogy leszek
Pontosan elõtted hullik le
A másodpercek, amiket elvesztegetek, több, mint amennyit el tudok kapni
És tudom
Nem fogok tovább gyöngülni
De tudom
Hogy te is olyan voltál, mint én, valakivel, aki csalódott benned
nyersfordítás - S'hoa//
S'hoa agyában szél suhant, majd halkan elkezdõdött egy dallam, ami egyre erõsödött. Lágy volt, míg végül teljesen kiteljesedett, és egy erõs akkorddal csapott át zenébe.
- It's easier to run... - kezdõtött az ének, és S'hoa mit hall. Lassan körvonalazódott körülötte a világ. Egy ház, a háta mögött. Az alsó részen a falak üvegek voltak, vastag fekete keretekkel. Elõtte futó emberek - elõle menekültek.
- Jajj! Betolakodó! - üvöltötte az egyik.
S'hoa utána lépett, majd az utcán találta magát. Kereste a két futót, de azok már eltûntek a házzal együtt. A háta mögött most hosszú rét terült el. OLdalra kapta a fejét - zenebona, de a harsány hangok nem nyomták el a S'hoa agyában dübörgõ zenét.
- ...Easier to go
Than face all this pain here all alone...
Elsodorta a tömeg, majd átkerült a mulatozók másik oldalára. Gólyalábasok, dudások - és Amor. Félmeztelen fiatal - fiú, lány - S'hoa nem tudta eldönteni. Nem volt érdekes. Érdekes mosollyal tartotta kezében alig egyméteres íját. Hátán tegez. Elõvett egy nyilat - félméteres, ujjnyi fapálca, a végén egy hegyes tojással, hegy helyett, mint egy rögbi labda, toll nem volt rajta. A hegyen keresztbe két vonal, kék, zöld nem érdekes. Talán sárga volt. Amor még jobban elmosolyodott, majd elhaladt S'hoa mellett. Kíhúzta íjját, majd lõtt. A nyíl száguldott, és a még mindig õt bámuló jedi védekezés képpen maga elé ütött. A nyíl hegye letört a pálcáról, de már érkezett a következõ, S'hoa csapott, és a fej eltört. Könnyû volt, mint egy tojás. Törékeny, mégis a fala jó félcentisnek tetszett. Jött is a következõ, S'hoa pedig egy hirtelen mozdulatot tett a bal lábával hátra. Amor nem viccelt, ám röhögött, S'hoa pedig idegesen hátrébb lépdelt, és futni kezdett. A nyilast már nem látta, csak tudta, hogy folyamatosan szemmel tartja õt. Futott, háta mögül száguldottak felé a nyilak, záporozva az égbõl. A jedi már rohant. Ekkor jutott eszébe, hogy így háttal milyen célpontot nyújt. Rádöbbent, hogy mire pályázik Amor. Eddig nem jutott eszébe, ám most sokkolóan érte a gondolat.
- ...Pretending I don't feel misplace...
Megfordult, és maga elé kapta a kezét, a mellkasa elé.
- ...It's so much simpler than change...
Egy nyíl állt át kezén.
- ...It's easier to run...
A közelhárom centi átmérõjû fej félig fúródott bele a bal kezfejébe.
- ...Replacing this pain with something numb...
Meglepõdött. kezét megforgatta. A másodperc megnyúlt, látta, a nyílon két kék csík volt, nem ütött sebet a kezén.
- ...It's easier to go...
Átszaladt rajta, belesimult.
- ...Than face all this pain here all alone...
Ekkor érezte meg, hogy elveszette e meccset. Szinte belölrõl látta - érezte magát, mint egy gyurmafigurát. Vörös nyíl feje állt a szegycsontjában.
- ...If I could change I would I would take back the pain I would...
Pont félig fúródott bele. Pont egy hajlatba meredt. Egy idõre még érezte a tájat, majd az is eltûnt.
- ...Retrace every wrong move that I made I would...
Amor nyila keresztbe állt a szívén. Megfogta jobb kezével, és óvatosan kiemelte a nyilat.
- ...If I could stand up and take the blame I would...
Nem volt véres. Nézte a nyilat, a bal kezét és a szívét felváltva.
- ...I would take all my shame to the grave.
Óvatos, és még tompán is éles hang hallatszott, és a zenének vége lett.
S'hoa ott feküdt az ágyán, Coruscant fényei megvilágították arcát. Feküdt egy ideig az ágyon, míg végre meg mert mozdulni.
//...Könnyebb elfutni...
...Könnyebb menni, mint szembenézni az egész fájdalommal itt, egyedül...
...A tettetem, hogy nem érzem rossz helyen magam...
...Sokkal könnyebb, mint változtatni...
...Egyszerûbb elfutni...
...Helyettesíteni a fájdalmat érzéketlenséggel...
...Sokkal könnyebb menni...
...Mint szembenézni az egész fájdalommal itt, egyedül...
...Ha megtudnám változtatni amit akarok, visszavenném a fájdalmat...
...Átgondolnák minden rossz lépést, amit tettem...
...Ha fel tudnék állni és megmondhatnám, amit szeretnék...
...Elvinném a szégyenem a sírba
nyersfordítás - S'hoa//
Azt álmodta, hogy egy hatalmas irodai székben pörög, füves cigit szív, és közben rodiai népdalokat énekel. A rodiai népdalok csúnyák voltak, de S'hoa abból gondolta, hogy rodiaiak voltak, mert nem értette a szövegüket. Bár a legtöbb inkább ordítással egybekötött okádásra hasonlított, S'hoa rodiainak vélte õket, mert nem tudta, hogy beszélnek a rodiaiak.
Kinyitotta a szemét, és belevillant a coruscanti napfény. Hogy lásson valamit, felkaptott egy üres sörösüveget, és az ablakhoz vágta, hátha betörik, és kialszik. Sajnos csak még világosabb lett, úgyhogy S'hoa egy nagy napsugár-dózis után lezuhant az ágyról, és megvakult egy idõre. Aztán kinyitotta a szemét, és látott.
Látta a földön heverõ üres üvegeket, dzsojnt csikkeket, kis pálinkás flaskákat, szétnyalt LSD-ket, fémkanalakat, különbözõ alkoholokból származó rókákat, amelyek furcsa mód megvoltak jelölve kis táblákkal, amelyeken az ital neve állt, kis félbetört eksztazikat és néhány olyan tárgyat, amelyekrõl nem tudta eldönteni, hogy mit lát. Szekrénye nyitva állt, belõle kilógott a szokásos kék majom.
S'hoalent villámcsapásként sokkolta a látvány. KÉK MAJOM! Hatalmasat ordított, és a szekrényhez rohant.
- ÁÁÁRGGGHT! Kék majom van a szekrényemben!
Kinyitotta teljesen, várva a zöld és magenta színû majmokat, de a kék mellett csak a narancssárgát találta. Magához kapta a két szõrös hullát, és elsietett a könyvtárba, hogy a kéket Skynak ajándékozza.
S'hoa lassan, hányástól rókás szájjal sétált végig a folyosón. Arra sétált egy padawan, és elborzadva nézte.
- Te is így fogsz kinézni, hiperbazmeg, ha törlik a fórumodat, meg a haverodét is, amin admin voltál, és sok haverod volt, és még agy csomó jót, amin szintén admin voltál! GYERE IDE!!! - ordított a kis rodiaira.
Az óvatosan közelebb lépett, S'hoa pedig felkapta, megtörölte vele a száját, majd bebaszta a sarokba.
Berugta szobályának ajtaját.
Odabent rendetlenség volt. Legalább ez megmaradt neki. Hatalmas rumli, kuszaság, valami az elszenesedett agyából. Igen, a két helyzet hasonlított, csak S'hoa agyában nem gurultak a sörösdobozok, amibe belerugott.
Hirtele ötlettõl vezérelve kivetítette az agyát a szobára.
A szoba eltûnt, elõször sötét vlt benne. Zajok hallatszottak, vidám-szomorú beszélgetés, férfiak srácok hangja.
- ..mesélõ: ...Sétáltok a réten... Nééé mááá!!!... Ilyen magas szintetek van? Akkor hirtelen beszakad alattok a föld és belezuhantok a föld magmájába, plusz armageddon...
- ...hát kb...
- ...úgy fogjuk fel, hogy a Sando belecsapódott az aszteroidába, és akkora ereje volt a robbanának, hogy az egész flottát megsemmisítette...
- ...basszus, ez olyan szar, már nem azért...
- ...KUUUUUUURVAAAAA CAAAAPS LOOOOOOOOOOCK!!!!!!!!!!!!!!!...
Hirtelen megtelt a sötétség vörös, kék és uöld dobozokkal. S'hoa megfogta volna õket, de amikor hozzáért, a keze nyomán elporlott, sõt szublimált mindegyik, majd újra összeállt. A dobozokban írások lebegtek. Mindben éles betûkkel:
Az Erõ Útjai
New Metru Nui
A fél életed S'hoa, érted?
New Metru Nui
A fél életed S'hoa, érted?
Hirtelen az utolsó, kék kocka után kapott, és szétzilálta.
- NEM! HAZUDSZ! NEM! A KURVA ÉLETBE! hiperbazmeg, hiperbazmeg, bazh.. meh... - térdreesett, arcát a kezébe temette. - A fél életem. Nem tudom elszakítani magam... Nem... Korábban kellett volna. Korábban, bulizni, berugni, hányni, drogozni, ÉLNI, és a végén KURVÁRA ÖNGYILKOSNAK LENNI! - felugrott.
Újragondolta az egészet, majd kitörölte a drogozni és az öngyilkosnak lenni szavakat. Indulat... Nem kéne.
- Nem kéne.
Tudta, hogy ki tehet errõl. Tudta jól. Valaki, aki nem engedte élni. Az anyja.
Anyja szigorú ember volt. Szigorú, nem kifejezés. Egy katona tiszt. Az volt igen. És most tessék, idõ lökte.
Hirtelen zene csendült fel a távolban, S'hoa felkapta a fejét. A szeme elja kivörösödött, szeme sárga vlt a sírástól. Figyelte a zenét, közbe sûrûn szipogott.
- I'm tired to being what yuo want me to be
Feeling so faithless lost under the surface
Don't know what you're expecting of me
But under the pressure of walking in your shoes
Every step there I take is another mistake to you
Can't you see that you smothering me
Holding too tightly afraid to lose control
Cuz everything that you tought I would be
Has fallen apart right in front of you
Every step thet I take is an another mistake to you
And every second I waste is more than I can take
And I know
I may end up failing too
But I know
You were just like me with someone dissapointed in you
I'm tired to being what yuo want me to be
I'm tired to being what yuo want me to be...
A zene elhalt, elhalt S'hoa is, a szoba közepén feküdve.
Aludt, de álma nem volt. Törlõdött három betûvel együtt.
//Magyarok kedvéért a fordítás:
Hamisnak érzem magam, elvesztem a felszín alatt
Nem tudom, mit vársz tõlem
Annak a nyomása alatt, hogy a te cipõdben járok
Nem veszed észre, hogy elnyomsz?
Túl szorosan tartasz, nehogy elveszítsd az irányítást
Mert minden, amit gondoltál, hogy leszek
Pontosan elõtted hullik le
A másodpercek, amiket elvesztegetek, több, mint amennyit el tudok kapni
És tudom
Nem fogok tovább gyöngülni
De tudom
Hogy te is olyan voltál, mint én, valakivel, aki csalódott benned
nyersfordítás - S'hoa//
S'hoa agyában szél suhant, majd halkan elkezdõdött egy dallam, ami egyre erõsödött. Lágy volt, míg végül teljesen kiteljesedett, és egy erõs akkorddal csapott át zenébe.
- It's easier to run... - kezdõtött az ének, és S'hoa mit hall. Lassan körvonalazódott körülötte a világ. Egy ház, a háta mögött. Az alsó részen a falak üvegek voltak, vastag fekete keretekkel. Elõtte futó emberek - elõle menekültek.
- Jajj! Betolakodó! - üvöltötte az egyik.
S'hoa utána lépett, majd az utcán találta magát. Kereste a két futót, de azok már eltûntek a házzal együtt. A háta mögött most hosszú rét terült el. OLdalra kapta a fejét - zenebona, de a harsány hangok nem nyomták el a S'hoa agyában dübörgõ zenét.
- ...Easier to go
Than face all this pain here all alone...
Elsodorta a tömeg, majd átkerült a mulatozók másik oldalára. Gólyalábasok, dudások - és Amor. Félmeztelen fiatal - fiú, lány - S'hoa nem tudta eldönteni. Nem volt érdekes. Érdekes mosollyal tartotta kezében alig egyméteres íját. Hátán tegez. Elõvett egy nyilat - félméteres, ujjnyi fapálca, a végén egy hegyes tojással, hegy helyett, mint egy rögbi labda, toll nem volt rajta. A hegyen keresztbe két vonal, kék, zöld nem érdekes. Talán sárga volt. Amor még jobban elmosolyodott, majd elhaladt S'hoa mellett. Kíhúzta íjját, majd lõtt. A nyíl száguldott, és a még mindig õt bámuló jedi védekezés képpen maga elé ütött. A nyíl hegye letört a pálcáról, de már érkezett a következõ, S'hoa csapott, és a fej eltört. Könnyû volt, mint egy tojás. Törékeny, mégis a fala jó félcentisnek tetszett. Jött is a következõ, S'hoa pedig egy hirtelen mozdulatot tett a bal lábával hátra. Amor nem viccelt, ám röhögött, S'hoa pedig idegesen hátrébb lépdelt, és futni kezdett. A nyilast már nem látta, csak tudta, hogy folyamatosan szemmel tartja õt. Futott, háta mögül száguldottak felé a nyilak, záporozva az égbõl. A jedi már rohant. Ekkor jutott eszébe, hogy így háttal milyen célpontot nyújt. Rádöbbent, hogy mire pályázik Amor. Eddig nem jutott eszébe, ám most sokkolóan érte a gondolat.
- ...Pretending I don't feel misplace...
Megfordult, és maga elé kapta a kezét, a mellkasa elé.
- ...It's so much simpler than change...
Egy nyíl állt át kezén.
- ...It's easier to run...
A közelhárom centi átmérõjû fej félig fúródott bele a bal kezfejébe.
- ...Replacing this pain with something numb...
Meglepõdött. kezét megforgatta. A másodperc megnyúlt, látta, a nyílon két kék csík volt, nem ütött sebet a kezén.
- ...It's easier to go...
Átszaladt rajta, belesimult.
- ...Than face all this pain here all alone...
Ekkor érezte meg, hogy elveszette e meccset. Szinte belölrõl látta - érezte magát, mint egy gyurmafigurát. Vörös nyíl feje állt a szegycsontjában.
- ...If I could change I would I would take back the pain I would...
Pont félig fúródott bele. Pont egy hajlatba meredt. Egy idõre még érezte a tájat, majd az is eltûnt.
- ...Retrace every wrong move that I made I would...
Amor nyila keresztbe állt a szívén. Megfogta jobb kezével, és óvatosan kiemelte a nyilat.
- ...If I could stand up and take the blame I would...
Nem volt véres. Nézte a nyilat, a bal kezét és a szívét felváltva.
- ...I would take all my shame to the grave.
Óvatos, és még tompán is éles hang hallatszott, és a zenének vége lett.
S'hoa ott feküdt az ágyán, Coruscant fényei megvilágították arcát. Feküdt egy ideig az ágyon, míg végre meg mert mozdulni.
//...Könnyebb elfutni...
...Könnyebb menni, mint szembenézni az egész fájdalommal itt, egyedül...
...A tettetem, hogy nem érzem rossz helyen magam...
...Sokkal könnyebb, mint változtatni...
...Egyszerûbb elfutni...
...Helyettesíteni a fájdalmat érzéketlenséggel...
...Sokkal könnyebb menni...
...Mint szembenézni az egész fájdalommal itt, egyedül...
...Ha megtudnám változtatni amit akarok, visszavenném a fájdalmat...
...Átgondolnák minden rossz lépést, amit tettem...
...Ha fel tudnék állni és megmondhatnám, amit szeretnék...
...Elvinném a szégyenem a sírba
nyersfordítás - S'hoa//