Post by Val on Jul 9, 2007 12:46:55 GMT 1
Megastare hatalmas dzsungeleibõl kilóméter magasan emelkedik ki egy hatalmas épület, amelynek alsó tíz emelete egy csillagot, a többi felsõ száz pdig egy robosztus M betût formáz.
Igen, ez a bolygó fõ vallásának, a somaizmusnak, Soma istennõ hódolatának legfõbb központja, a Shomaae Liarun, a legnagyobb somaista templom, a legfõbb somaista zarándokhely - és egyben a vallási vezetõ, Paelie Bharna lakosztálya.
...és amikor a hang végre nemcsak hang lesz, hanem A Hang, az Év Hangja, sõt az Évszázad, az Évezred Hangja, akkor jön el a ti üdvösségetek! - kiáltotta Bharna, és a somaista, nagykeblû, szûkfarmeres lányok visítva özönlötték el a színpadot, majd nagyot csattanva álltak meg a köztük, és Bharna között felerõsített üvegfal mentén.
- Nem, híveim, én Soma felszentelt papja vagyok, nem érhetek nõhöz este hat elõtt. - mondta, és ránézett aranyozott órájára. Topgni kezdett a lábával, és ajkát harapdálva, közben lelkesítõ imákat és prédikációkat hadarva türelmetlenkedte végig a hátra levõ két percet.
Bharna félálomban ébredt széles, párnákkal teli ágyában. A holoja keltette, ami éles hangon csipogott a füle mellett. Ez szokatlan volt számára, ugyanis a holo általában a másik szobában szokott lenni, hogy véletlenül se zavarja se este, se reggel. Kinyitotta szemeit, és oldalra fordította a fejét. A kis, rézszínû holo tényleg ott volt, és egy vaskos vörös kéz markolta.
- Üzenetet hoztam. - morogta mély hangján a kuku.
Bharna az ágy végébe húzódott, miközben átmászott néhány alvó nõi rajongón.
- Nem én vettem el Beantõl Teddyt! - mentegetõzött - Sõt! Nem is tudom, hogy ki az a Bean! És azt se, hogy ki az a Teddy!
A háta nekiütközött a falnak, a felette lévõ polcról pedig egy plüssmaci hullott a fejére.
- Affene. És még sikerült is volna, ha nincsenek ezek a kotnyeles kölykök és ez a kutya! - morogta, miközben Scoobyék elvitték Teddyt, hogy visszajuttassák Mr. Beannek
- Nem érdekel az ócska nyavalygásod. A Führer látni akar.
- Mewa? Má megint valami német diktátor kotnyeleskedik?! - kiáltott ingerülten, amire semmi oka sem volt. A kuku felkapta, és a falhoz szorította.
- Jó! Jó! Rendben! Tárgyaljunk! Megadom magam! Legyünk barátok! Engem Paelie Bharnának hívnak, és én vagyok a somaizmus fõpapja!
A kuku elengedte a férfit, aki lehuppant az ágyra. Habár átverni õket nem nagyon lehetett, észben mégsem jeleskedtek annyira, mint erõben.
- Eternal vagyok, a POD-03rd légió admirálisa. - mutatkozott be, és várta, hogy Bharna mit fog tenni. Sosem akart még senki a barátja lenni, és erre nem is volt kiképezve.
- Helyes! Most igyunk meg egy forrócsokit, és beszéljük meg, mi az a véletlen ügy, amiért mi ketten összekerültünk!
Bharna leugrott az ágyról, és elindult a szekrénye felé. Aztán felordított, ahogy a vasmarok a vállába mélyedt.
- Héhé! Fel akarok öltözni!
Nem tudta, mirõl van szó, de ha valaki olyan katonákat küld rá, akik áttörik a Shomaae Liarun évezrdeken át erõsített védelmét, akkor lehet, hogy még jó szövetségesre talál benne. Gyorsan felkapta ruháit, és megfordult.
- Erre, kedves Eternal. - mutatta az utat a reggelizõ felé. Merthogy egy vallási vezetõnek volt reggelizõje, ebédlõje, uzsonnázója, vacsorázója, sõt még nasizója is.
Hálószobája ajtajából kilépve két újabb kuku várta.
- Áh! Szóval mégtöbb barátod van! Mutass be nekik is!
- Ez itt Freedom Fighter és Wildfire, a POD-03rd légió tagjai.
- Nagyszerû! Ti is meg vagytok hívva egy forrócsokira!
Bharna igyekezett nagy mosollyal eltakarni egyre nagyobb rettegését. Érezte, hogy körülfogták, és ha valamit nem úgy csinál, ahogy azt megkövetelik, akkor egy mozdulattal összeroppantják. A két kuku katona nem értett semmit, és Eternalra néztek kíváncsian, de az csak megvonta a vállát, és intett, hogy kövessék.
Beléptek a reggelizõbe, Bharna pedig hellyel kínálta õket az ajtó felõli végen, majd elsétált a másik végéig, és leült. Sajnálattal kellett megállapítania, hogy a kukuk nem ültek le ott, hanem követték, és a hozzá legközelebbi helyeket elfoglalva várták a forró csokit. Bharna csettintett, és egy robot máris hozta.
- Nos, leendõ barátaim, mi szél hozott titeket erre?
- Ûrhajóva jöttünk. Technológiánk már jócskán meghaladta a légköri szél és napszél által hajtott eszközökkel való közlekedést, nincs szükségünk többé ilyen esetleges és megbízhatatlan tényezõkre.
- Nem, nem, nem. Ez a kérdés azt jelenti, hogy miért jöttetek?
- A Führer küldött, hogy megüzenje, készen áll, hogy uralma alá vegye a Galaxist. Magának döntenie kell, hogy csatlakozik, vagy egész birodalma elpusztul.
- Értem, értem. És ha megkérhetlek, tegezz te is, mert a barátok így teszik. Nyugodtan beszélhetsz hozzám egyes szám második személyben, hiszen, mint barátok, egyenjogúak vagyunk.
- Nem igaz. Maga a Führer leendõ szövetségese, én pedig csak egy admirális vagyok. Kizárt, hogy egyenjogúak legyünk.
- Hát meglátásom szerint sokkal inkább én is csak beosztottja leszek a ti Führereteknek, úgyhogy egyenjogúak vagyunk.
Eternal egy kicsit gondolkodott.
- De ha Freedom Fighter és Wildfire is a barátaid, és én is, akkor hogy lehetsz mindhármunkkal egyenjogú, ha én nem vagyok velük egyenjogú?
- Figyelj. A barátság nem a katonai rangon múlik. Semmi köze nincsen hozzá. Mind a hárman ugyanabból a fajból származtok, ha jól sejtem. Mi is a fajotok?
- Kuku.
- Szóval... kuku. Tehát mindhárman kukuk vagytok. Tehát mindhárman lehettek a barátaim, hiszen végülis egyenjogúak vagytok.
- Nem. Én admirális vagyok, õk pedig katonák. Nem vagyunk egyenjogúak. Minden szempontból alattam állnak.
Bharna látta, hogy ez ellen nem tehet semmit. A kukuk számára teljesen természetes volt, hogy néhányuk a rangléte felsõbb fokán áll, és ezen nem is akartka változtatni.
- Jó. Akkor én melyikõtökhoz állok közelebb a rangomban?
- Hozzám. - mondta Eternal.
- Akkor a te barátod leszek. Így jó?
- Akkor õk nem is kapnak forró csokit?
A két katona letette a poharat.
- Dehogynem. Csak nem úgy, mint egy barát.
- Miért, egy barát hogy kap forrócsokit?
- Megmutatom. Igyál.
Eternity kortyolt egyet.
- Ugye nem túl meleg? - kérdezte Bharna.
- Nem, pont jó. De mutatsd meg, hogy kapom én, mint barát.
- Nem érted. Úgy kapod, hogy megkérdezem tõled, hogy nem forró-e. Ez a barátság jele, ugyanis figyelek arra, hogy neked jó legyen. A barátok figyelnek egymásra.
- Értem. - bólogatott Eternal, és próbálta megemészteni barátja mondatait.
A csöndet Wildfire törte meg.
- Akkor én lehetek Freedom Fighter barátja, uram?
Az admirális gondolkodott, majd bólintott egyet.
- Azonos rangon vagytok, tehát a válasz igen. Engedélyezem, hogy barátok legyetek.
A két katona egymásra nézett, és felemelték a poharukat.
- Ugye nem túl meleg? - kérdezte Wildfire.
- Nem, pont jó. - válaszolta Freedomm Fighter.
Egy másodperc szünet múlva ismét megszólalt.
- Ugye nem túl forró?
- Nem, pont jó. - válaszolta Wildfire - - Ugye nem túl forró?
- Nem, pont jó. Ugye nem túl forró?
- Nem, pont jó. Ugye nem túl forró?
- Nem, pon tjó. Ugye nem túl f...
- Állj! - emelte fel kezeit Bharna.
A két kuku katona letette a poharat, és ránézett.
- Elég egyszer megkérdezni.
- De mi barátok vagyunk, és figyelünk egymásra. - mondta Wildfire.
- Igen, igen, de elég csak egyszer megkérdezni. Máshogy is lehet figyelni a másikra. Nem csak forrócsoki ivás közben. De inkább hanyagoljuk a témát. Gondolom mindnyájunknak sok dolga van még. Tehát mit kis kéne adnom a Führernek?
- A támogatásod. - mondta Eternal - A somaizmus eléggé elterjed vallás ahhoz, hogy a hívei hadseregként szolgáljanak a Kuku Birodalom oldalán a Köztársaság elleni harcban.
- És ez nekem miben jó?
- Nem halsz meg, barátom. - válaszolta Eternal, mintha csak az idõjárásról beszélne.
- Megegyeztünk. - állt fel Bharna.
Az admirális érdeklõdve nézett rá.
- Gyerünk álj fel te is. Kezet kell fognunk rá, mint az üzletfeleknek.
- Üzletfelek? Azt hittem barátok vagyunk.
- Barátok is, meg munkatársak is, meg üzletfelek is. Éppen most kötjük meg a szerzõdést a somaizmus és a Kuku Birodalom között, mos tkötjük meg az üzletet. Tehát üzletfelek is vagyunk.
- De azok nem magázzák egymást?
- Baráti üzletfelek.
Eternal megvonta a vállát, és felállt.
- Soma istennõ nevében kezemmel szentesítem a szerzõdést!
Az admirális nem tehetett mást, elmondta a saját verzióját.
- A Führer nevében kezemmel szentesítem a szerzõdést!
Összecsattant a két tenyér, Bharna pedig összeszorította a fogait. Elfelejtett szólni a kukunak, hogy a barátok igyekeznek nem elszorítani a másik ereit.
- Éljen a Független Rendszerek Konföderációja!
- Az mi? - kérdezte Eternal.
- A szövetségünk neve.
- Aha. Értem. - válaszolta a kuku, de igazából nem értette. Mindenesetre felemelte a forró csokit, ás ezt a mozdulatot a többi három is követte.
- Éljen a Konföderáció!