Post by Val on Jul 9, 2007 16:34:09 GMT 1
...ziopakirrusztunaólia - Végtelen Ûr
S'hoa 07:3:15:21:27
Tibbo füstös-zöld kómájából kitekintve igyekezett stabilizálni helyzetét. A vastag hályogon keresztül próbált bármilyen életjelet keresni, bármit találni, amit biztos pontnak vehet. Lassan meg is akardt két hugysárga szeme az ismerõs látványon. Otthon van.
*Otthon, édes otthon.*
- Gthn... 'dsh-kh-kh khtnh... - hörögte, és most a szíve mélyérõl kívánta, hogy kimondja azt, amit gondol, habár napokkal ezelõtt még pont ez volt a problémája.
A földön random (ami S'hoa kedvenc szava) pozícióban kismillió üres sörösüveg hevert, ami neglehetõsen emlékeztetett a saját szobájára. Vagy Sky szobájára. Vagy S'hoa szobájára. Vagy akármelyik másik jedi szobájára. Attól a lényegtelen (ami S'hoa második kedvenc szava) tényezõtõl eltekintve, hogy hiába nyögött körbe, a kupacokban csak S'hoát és Skyt vélte felfedezni, Yodát sehogysem sikerült kiszúrnia. Szöget ütött a fejében a szörnyû gondoloat: lehetséges, hogy most nem is a Jedi Templomban van.
Résnyire zárta szemeit, és hunyorítva próbált valami mást is kivesézni a gyenge információcsepegésbõl, ami a szemén át érkezett. Minden, amit sikerült elérnie, hogy eleredtek a könnyei az erõlködéstõl. Úgy gondolta, jobb lesz odaszólni Skynak.
- Hkh!... Szkhrr... Szhh...
Valamivel tele volt a szája, ami nem engedte õt beszélni. Megpróbálta felemelni a kezét, de még erre se futotte erejébõl. Nagyon gyanús volt neki a helyzet. Mi van, ha nincs is keze?!
Ismét hunyorított, és megnyugodott. A kezén Sky feküdt. Rábandzsított a másik kezére, ami egy vértócsában lebegett. Érdekes estéje lehetett, de még a kis verekedés is belefért a partiba. Vörös mancsát felkapta, és meglepetten tapasztalta, hogy teljesen egészséges, sõt, mág használni is tudja. Nem rughatott be eléggé. Miután ezt megállapította, belenyúlt a szájába, és kiszedett onnan egy papírgömbölyeget. Óvatosan széthajtogatta, hátha fontos. A papiros közepén a következõ felirat állt: 'Ne horkolj.'
Tibbo ismét megpróbálkozott Sky felébresztésével.
- Sky.
Meglepetten hallgatta saját hangját. Teljesen normális volt, pedig arra számított, hogy majd nem lesz az. Nem volt se rekedt, se túl magas.
- Sky! Ébren vagy?
A vörös jedi többet ihatott, mivel semmi életjelet nem adott. A kushiban megvonta a vállát, majd a másik oldalra fordult.
- S'hoa! S'hoa! Hahó!
Ismét nem volt válasz. Kirángatta meggyötört kezét Sky alól, és megdörzsölte szemeit. Egyre jobban látott. Sõt. Egyre jobban látta, hogy a vértócsa forrása S'hoa.
- Aztarohadt! - sipított, és hirtelen megélénkülve pattogni kezdett a egyik faltól a másikig.
- Sky! Sky! Kelj fel! Kelj fel, hiperhiperhiperhiperbazmeg! Kelj már fel!!!
A vécé ajtó mögül rettegõ hang válaszolt.
- Sky nincs ébren? - nyöszörögte a másik oldalról Zaphod.
- Nincs, de S'hoa sincs, és ha így haladunk, nem is lesz többet!
A páncélajtó gyorsan elkerült, és a Galaxis elnöke kimászott a Sky által vágott lyukon.
- Gyerünk Beeblebrox! Hozz elsõsegélytáskát! Hozz baktatartályt! Hozz papot!
Zaphod elrohant, és igyekezett mindhármat odateremteni. Hamarosan elõkerült egy adag géz, amivel Tibbo bekötözte S'hoa karjait, és egy hatalmas baktatartály, amibe belerakták a papot. Az ifjú jedi ébredezni kezdett.
- S'hoa! S'hoa! - kiabált idegesen Tibbo, mintha csak a fiú egyik rokona lenne - Neked elment az eszed?
Sky is lassan feleszmélt.
- Mi a frász van, hiperhiperhiperhiperbazmeg? - kezdte szokásos helyzetfelderítõ mondatával.
- Amíg mi szunyókáltunk, S'hoa felvágdosta az ereit! - lebegtette meg Sky orra elõtt a piszkos borotvapengét a kushiban.
- Én szóltam, de titeket nem érdekelt... Nem figyelt rám senki... Nem figyel rám soha senki... - motyogta S'hoa.
- Mit tanítottam neked, he? - kapta fel a ruhája nyakánál fogva Sky a fiút - Ha mégegy ilyen akciót végrehajtassz, nem fogom megmenteni az életed!
S'hoa elbõgte magát.
- Velem mindig csak baj van! Nem kellett volna megszületnem! Miért isvagyunk itt a világon?! Nincs is értelme! Hülyeség az egész! Inkább meg akarok halni! Nem akarok élni többé, ha nincs miért! És azt senki sem ér...
Még folytatta volna, ha hirtelen be nem epül a sarokba.
- Vegyétek el tõle az éles dolgokat, én addig kitalálom, hogy hol vagyunk. - utasította Tibbot és Zaphodot Sky, és kinézett az ablakon.
Úgyanúgy érezte magát, akárcsak Tibbo néhány perccel ezelõtt. Vagyis hiába nézett, csak nagy ködöt látott, semmi értelmeset, ami megmutatná, hogy hol vannak. Beütött pár gombot.
- Szevasztok! - hallatszott egy éles hang - Eddy vagyok, a fedélzeti számítógép, miben segíthetek? - hirtelen hangszínt váltott, és primitív zombir ahasonlító hangon folytatta - Vajaspirítóóós! - ismét váltás - Jajj, fogd már be, Ed! Egy kliens éppen minket akar segítségül hívni! Miben segíthetek? Eddward vagyok, a fedélzeti számítógép! - ismét az éles hang - Bizony! Segítünk ám! Öt Cent lesz, mindössze! - váltás - Jajj, Eddy! Ne csináld már! Már ki lettünk fizetve! - Nade Dupladé! Sosem árt egy kis pénz! - Cukigumííííííí!!!!
Sky rávágott az irányítópanelre.
- Nekem csak egy kurva fedélzeti számítógép kell! Mégpedig most!
- Sajnáljuk, - folytatta Dupladé - az ûrhajó készítésekor egyet fizet, hármat kap akció volt, és így nem tudunk külön dolgozni. De igyekszünk teljesíteni, ami tõlünk telik!
- Jó, akkor mondd meg, hol vagyunk.
- Természetesen egy ûrhajón! - vágott közbe Eddy.
- Én egy félelmetes ûrlény vagyok! Váááh! Vráááh! - hörögte Ed.
- Ne most, Ed! Fontos feladatunk van! - torkolta le Dupladé.
- Bizony! Pénzt kell szereznünk!
- Nade Eddy! Mondtam, hogy nem lehet!
- És? Itt mi írjuk a szabályokat! Mennyit fizetsz azért, hogy egyben hazavigyünk?
- Jajj! Miért vagyok ilyen idiótákkal összezárva!
- Csiiirkeee!
- Bocsánat, uram! Bocsánat, uram! - mentegetõzött Dupladé.
- Mennyit fizetsz, hogy csináljak neked egy teát? Mennyit fizetsz, hogy elvigyelek egy idõutazásra? - tette meg egyre vadabb ajánlatait Eddy.
- Asztronauta vagyok! Púhh-páhh! Ed hívja a Marsot! Ed hívja a Marsot! Ed hívja a M...
Sky kikapcsolta a fedélzeti számítógépet.
- Where the fuck I am? - tette fel a kérdést végül magának Sky, majd meg is jött a válasz.
- Ön a Tchraadcsshakrffszttjiakualiankadaincsihaczafiziopakirrusztunaólia felségterületére lépett. Kérem adja meg az azonosítókódját és az úticélját! Kérem adja meg az azonosítókódját és az úticélját!
- Az azonosító kódom F-U-C-K-Y-O-U, az úticélom pedig a mennyország. - lökte oda Sky.
- Hibás azonosító. Kérem forduljon vissza! Hibás azonosító. Kérem forduljon vissza!
- És ha nem?
Egy másik, mélyebb hang váltotta fel az elõzõ nõi gépét.
- Maga a Kuku Birodalom területére érkezett. Mégegyszer felszólítjuk a távozásra, ellenkezõ esetben kénytelenek vagyunk magát és az egész hajóját elpusztítani.
- Nem érdekel, hogy mit akartok. Jedi lovag vagyok, és oda megyek a Köztársaságon belül, ahova akarok.
- Ez igaz. De sajnos most már nem a Köztársaság területén van. Ha nem fordul vissza, kénytelenek leszünk erõszakot alkalmazni.
- Ja, azt én is tudom, milyen, és szoktam én is, de sajnos most nincs a közelben nõnemû egyén. Habár S'hoa most összetéveszthetõ egyel, de azért inkább nem teszek vele próbát.
Egy kis csend következett.
- Kik tartózkodnak a hajó fedélzetén?
Sky elvigyorodott. Kezdik komolyan venni. Megérte kitartania a saját igaza mellett.
- Két gumicsirke, és egy rankor, hepimél menüvel.
A ködbõl, ami az ûrhajó elõtti ûrt takarta, két rakéte száguldott ki.
- Skygo Ace, jedi padawan, Tibbo N'oba, jedi mester, S'hoalen Deare, jedi mester és Zaphod Beeblebrox, a Galaxis elnöke, hiperhiperbazmeg! Ennyi! Ennyi! - kiáltotta ijedten a vörös jedi.
A két rakéta váratlanul visszafordult. Egy percig nem érkezett több reagálás, így Sky halkan megszólalt.
- Akkor... mehetünk tovább?
Mintha a hiperûrbõl érkeznének, hirtelen két ûrhajó pattant be a látómezõbe. Az egyik máris egy átlátszó folyosót lõtt az Agent Squirtle zsilipje felé, majd hamarosan szisszenés hallatszott. A lázadó katonák fegyvereiket az ajtóra szegezték, ami flenyílt, és vörös lézernyalábok száguldoztak ki mögüle, sorra leszedve az ajtó elõtt elhelyezkedõ bilifejûeket. A fehér rohamosztagosok mögött megjelent Darth Vader, és méltóságteljesen elõrébblépett. Lassan körbenézett. A dermedt csöntben géplélegzetei ötször erõsebbnek hatottak. Ahogy eltávolodott a kamera, Skynak is feltûnt, hogy valami nem stimmel. Például a rohamosztagosoknak nincsen sisakja. Sõt páncélruhájuk sincsen. De vörös képük az viszont igen.
Páran odacaplattak a sarokba, és kielemték S'hoát, majd visszamentek. Vader biccentett, és visszalépett a füstölgõ zsilipbe, aminek ajtaja lassan bezárult. Sky a két ûrhajóra vetette tekintetét, amit most megint eltûntek, mintha ott sem lettek volna. Tibbo ijedten pattogott mellé.
- Hol vannak?! Hol vannak?!
- Nem tudom. - bámult bele a ködbe Sky - De ezek a kukik elvitték S'hoát.
- Akkor most mi lesz? - lépett melléjük Zaphod, majd hirtelen hátrahanyatlott a feje, és az alsóbbik felrikkantott - Én tudom! Elõreeee! - csapott a konzolra, és az Agent Squirtle átpattant a szürke ködön, miközben a vörös 'Naólia bolygó elkezdett körvonalazódni az egyre kisebb csapat szeme elõtt.
Tibbo 07:3:17:18:26
Tibbo nagyokat fújt. Bár nem volt macska. De már kushiban sem, mióta Dexter nyulat gyárott belõle, hogy rágósabb legyen, elvégre a kushibanok nem voltak azok. Vagy lehet mégis, nem tudni, ugyanis senki nem evett még kushibant.
Tibbo azonban.. nem, õ sem evett kushibant. De még nyulat sem.
Ám valami most határozottan hús szagú volt. Égett hús szagú. Mi több, égett kushiban szagú! Vagy nyúl?
Szórakozottan nézegette meg magát, ám láthatóan nem volt megégve.
Aztán hirtelen beugrott.
- VAZZEG! Ég az alteregóm az aeú-n!! - a sokk olyan erõvel érte, hogy rögtön hanyatt is vágódott. Ez rosszabb volt, mint mikor elfogyott a sör. Akkor legalább el is ájult.
Szörnyülködve fetrengett jobbra-balra, és közben az is eszébe jutott, hogy az éget kushiban-szag mellett mást is érez, de azt nem az orrával.
- ÚRISTEN, EZEK KINYÍRTÁK KENNYT!
- Szemetek! - kiabált be Stan a képernyõ bal oldaláról.
Aztán még valami eszébe ötlött.
- BAZZZEG! Ezek elvitték.. elvitték.. el.. e.. S'HOA VAZZEG!
Felkelt, és a döbbenten õt nézõk közt átvágva az irányítópulthoz rohant, és rácsapott a rádióra.
- Héé! Az nem olcsó ám! - kiabált Eddy.
- Rááádióóóó! - tette hozzá Ed.
- Véleményem szerint hatásosabb, és mindenekfelett kevésbé rongáló hatású volna a gombot megnyomni csapkodás helyett. - egészítette ki Dupladé, mire Tibbo szétmetszette a hangszórót kardjával.
Aztán megnyomta a gombot, amivel rácsatlakozott a kukuk hajójára.
- Köcsögök, adjátok S'hoát! - ordított bele a mikrofonba.
Pár pillanatig csend volt, majd felhangzott egy sipítós hang.
- Elõször is leszögezném, hogy nem vagyunk se köcsögök, se serpenyõk, de még vázák se, vagy netán-talán bögrék. Mi a kukuk vagyunk!
- KI KÉRDEZTE?! Adjátok S'hoát, vagy belétek eresztem az összes protontorpedót, és a cafatjaitokat is még cafatabbá lövöm széjjel! NA!
A kukuk vagy nagyon hülyék voltak, vagy pillanatnyi meglepetésükben elfelejtették, hogy a teknõsbékákat nem szerelik fel fegyverekkel, mi több Tibbo nem nagyon lõné õket szét, mert akkor nem fog tudni beszélni S'hoával.
Ám láthatóan ez most kevéssé érdekelte õket, azzal voltak inkább elfoglalva, hogy eleget tegyenek az "ugráló idegbeteg nyuszmók" - ahogy õk emlegették - kérésének.
Egy pillanattal késõbb meghallották S'hoa jellegzetes mondatát:
- ...
- S'hoa vazzeg! Minek lettél elrabolva?!
- Öööö..
- Minnyárt visszarabolunk, ne aggódj!
- Hmm..
- Mond, ugye jól tartanak?! Életben vagy még?!
- Hátõõ..
- Ezek a szemét kukik! - csapott a konzolra Sky, mire egy rejtett zugból egy üveg sör ugrott a kezébe. - Hûû! Kösz!
- Nincsmit. - mosolygott bágyadtan S'hoa. Bár ezt nem hallották. Mármint, hogy bágyadtan mosolygott.
- Rendben van! És most kiszabadítjuk! - kiabált magából kikelve Tibbo, de elõtte rácsapott a rádióra, hogy bontsa a kapcsolatot. - Ha aeú-n meghaltam, itt se sok idõm van hátra, így cselekednem kell! EZAZ!
- Te Tibbo, én azt hiszem..
- Nem! Csendet, S'hoa! Tudom! Ne aggódj! Megyünk már!
- ..hogy még kapcsolatban vagyunk.
- Én akartam volna szólni, csak a hangszóró javítása miatti idõkimaradás, és a.. - kezdte Dupladé, mire Ed közbevágott:
- Megmentõsösakcióóó!
- A rádió kikapcsolásához kérem dobjon be öt centet a konzol alól kilógó kezembe.