Post by Val on Jul 17, 2007 12:31:05 GMT 1
S'hoa bátor léptekkel közeledett a cél felé. Úgy látszott, útja felfefé visz majd, az egyik toronyba. Legalább öt percen keresztül erõltetett menetben követte az alkohol szagát, míg végre elért egy zsákutcába. Úgy látszott, innen már nincs kiút, ám ekkor megpillantotta a csapóajtót a plafonon. Már csak fel kellett valahogy jutnia oda. Ekkor valaki hátbavágta, és orra esett.
Hirtelen felpattan, majd meglepõdve nyugtázta, hogy egy láb volt az. Vagyis két lábfej. Jobb megoldás híjján rátaposott mindkettõre.
- Áucs! - kiáltották a lábak.
És S'hoa látta, hogy ez jó.
- Ááu! - kiáltották megint a lábak, amint S'hoa ismét rájuklépett. Aztán megint, és megint, mire a nemrég megismret Potter állt elõtte.
- Abbahagynád? - kérdeze a szemüveges.
- Miért? Olyan vicces. - nevetett S'hoa.
- Nincs benne semmi vicces.
Ekkor léptek kopogása hallatszott.
- Fene! Ez biztos Fritz! (inside joke) Meghallott! - suttogta Potter.
S'hoa, hogy mentse a fiú irháját, kinyitotta a legközelebbi termet, és bedobta.
- Áááhhh!... - kiáltotta repülés közben a másik.
- Áááhhh!! - kiáltotta megint, amikor három, hatalmas fekete fejjel találta szembe magát.
S'hoa becsapta az ajtót, még épp idejében, ugyanis a közeledõ személy megérkezett. Ginny volt az.
- Nem láttad Harryt? - kérdezte.
- Ömm... n... nem. Vagyis igen. Most ment el harcolni. AZt mondta, mindenét rám hagyja. Tényleg. - mondta S'hoa, és bólogatott hozzá.
- Mindenét? - kérdezte elkeseredve Ginny.
- Az szó összes értelmében. - bólogatott tovább S'hoa, abban reménbykedve, hogy ennek a Potternek sok pénze van, meg egy villája, és menõ sportkocsija.
- Jó. - bólintott Ginny - Akkor veled megyek.
S'hoa majdnem elvigyorodott, de azért mégsem.
- Ha már itt tartunk... hogy lehet feljutni... oda? - bökött a csapóajtóra.
Ginny megvonta a vállát.
- Nem tudom. Amikor óra van, mindig kinyílik, és felmászunk egy létrán. Meg amikor nincs óra, de Trelawney professzor valakivel beszélni akar.
Ekkor a csapóajtó kinyílt, és egy létra ereszkedett le. A két tanuló megvonta a vállát, és felmászott.
S'hoának megdöbbenve kelltt észrevennie, hogy nem Sky szagát érezte meg, hanem van még más is, aki ilyen sûrûn bontogatja az üvegeket.
- Trelawney professzor? - kockáztatta meg a sarokban részegedõ hölgy személyét.
A whiskeys üvegek között egy barna köpenyben, szemig lehúzott csuklyás, õs, fonotthajú nõ feküdt, miközben döntötte magába a szeszt.
- Szólgáatotokr-ra. Én megmonnndom ajö -hikk- a jövött.
S'hoa egy csapásra otthon érezte magát, és leült a nõ mellé.
- Jó. Mondd.
Trelawney felkészült, és nagy levegõt vett.
- Eza... eza whiskey... minnyár elfog fogyni... - motyogta, majd felhajtotta az üveg tartalmát, és röhögés közben kibontott egy újabb üveget.
- De... ezaa... sors. Pontjó... pont johe-elyre vezérelt té'eed. Meraaa... én tudoood, régeben egy jedi... voltam. Én. Csa'hát voltaza... ügy. Hogya aszitték, 'ogyén majd azt okosztam'mogy... Re'an átálta s-hikk-ötéto... sötétoldalra. - meghúzta az üveget - De... asztán meg zithnek sem voltyó. Olyan... 'emtom. Ugggy, megvertek, képszeljétekk. Utyogy mosttan elaka-elakarom'usztitanni a zerõtt. Ahha.
S'hoa elismerõen bólintott, és a saját mondanivalóját is belefûzte, miközben körbemutatott az üvegek körül.
- Csak... whiskey van, professzor?
Trelawney kislányosan nevetett, és bájosan legyintett a kezével.
- Jajjmáá... hivjatok csak K-- krejának. Kreia. Ká-er-e-cé-el. Ha joltu'om. De most azérrrt vagy it, mer'õõõ neke van olyan lyukadaaa zerõben, tu'od. Nemtom hoccsiáltad, de faszaa. Mostan segítek éneked, hogy visszakapodd, és ako majsegitesssz nekem'ogy elveszíccsed, és ako, tu'od.
Trelawney, azaz most már Kreia, bólogatott, és kiürített egy újabb üveget.
Ginny az orrát befogva bökdöste meg S'hoa vállát, aki szobát kutatta valami más alkohol után.
- Zerinteb bennyüng bizza a 'álózobába.
Mivel tényleg csak whiskey volt, a fiú felállt.
- Kreia. Errõl az Erõ-visszakapósról meg beszélünk.
Kreia bólogatott, és röhögött magában, megszorítva egy újabb üveget.
- Hahaha... A drágaszgá'om...
Ginny és S'hoa pedig lemásztak a szobából, és visszasiettek a hálóhoz.
Hirtelen felpattan, majd meglepõdve nyugtázta, hogy egy láb volt az. Vagyis két lábfej. Jobb megoldás híjján rátaposott mindkettõre.
- Áucs! - kiáltották a lábak.
És S'hoa látta, hogy ez jó.
- Ááu! - kiáltották megint a lábak, amint S'hoa ismét rájuklépett. Aztán megint, és megint, mire a nemrég megismret Potter állt elõtte.
- Abbahagynád? - kérdeze a szemüveges.
- Miért? Olyan vicces. - nevetett S'hoa.
- Nincs benne semmi vicces.
Ekkor léptek kopogása hallatszott.
- Fene! Ez biztos Fritz! (inside joke) Meghallott! - suttogta Potter.
S'hoa, hogy mentse a fiú irháját, kinyitotta a legközelebbi termet, és bedobta.
- Áááhhh!... - kiáltotta repülés közben a másik.
- Áááhhh!! - kiáltotta megint, amikor három, hatalmas fekete fejjel találta szembe magát.
S'hoa becsapta az ajtót, még épp idejében, ugyanis a közeledõ személy megérkezett. Ginny volt az.
- Nem láttad Harryt? - kérdezte.
- Ömm... n... nem. Vagyis igen. Most ment el harcolni. AZt mondta, mindenét rám hagyja. Tényleg. - mondta S'hoa, és bólogatott hozzá.
- Mindenét? - kérdezte elkeseredve Ginny.
- Az szó összes értelmében. - bólogatott tovább S'hoa, abban reménbykedve, hogy ennek a Potternek sok pénze van, meg egy villája, és menõ sportkocsija.
- Jó. - bólintott Ginny - Akkor veled megyek.
S'hoa majdnem elvigyorodott, de azért mégsem.
- Ha már itt tartunk... hogy lehet feljutni... oda? - bökött a csapóajtóra.
Ginny megvonta a vállát.
- Nem tudom. Amikor óra van, mindig kinyílik, és felmászunk egy létrán. Meg amikor nincs óra, de Trelawney professzor valakivel beszélni akar.
Ekkor a csapóajtó kinyílt, és egy létra ereszkedett le. A két tanuló megvonta a vállát, és felmászott.
S'hoának megdöbbenve kelltt észrevennie, hogy nem Sky szagát érezte meg, hanem van még más is, aki ilyen sûrûn bontogatja az üvegeket.
- Trelawney professzor? - kockáztatta meg a sarokban részegedõ hölgy személyét.
A whiskeys üvegek között egy barna köpenyben, szemig lehúzott csuklyás, õs, fonotthajú nõ feküdt, miközben döntötte magába a szeszt.
- Szólgáatotokr-ra. Én megmonnndom ajö -hikk- a jövött.
S'hoa egy csapásra otthon érezte magát, és leült a nõ mellé.
- Jó. Mondd.
Trelawney felkészült, és nagy levegõt vett.
- Eza... eza whiskey... minnyár elfog fogyni... - motyogta, majd felhajtotta az üveg tartalmát, és röhögés közben kibontott egy újabb üveget.
- De... ezaa... sors. Pontjó... pont johe-elyre vezérelt té'eed. Meraaa... én tudoood, régeben egy jedi... voltam. Én. Csa'hát voltaza... ügy. Hogya aszitték, 'ogyén majd azt okosztam'mogy... Re'an átálta s-hikk-ötéto... sötétoldalra. - meghúzta az üveget - De... asztán meg zithnek sem voltyó. Olyan... 'emtom. Ugggy, megvertek, képszeljétekk. Utyogy mosttan elaka-elakarom'usztitanni a zerõtt. Ahha.
S'hoa elismerõen bólintott, és a saját mondanivalóját is belefûzte, miközben körbemutatott az üvegek körül.
- Csak... whiskey van, professzor?
Trelawney kislányosan nevetett, és bájosan legyintett a kezével.
- Jajjmáá... hivjatok csak K-- krejának. Kreia. Ká-er-e-cé-el. Ha joltu'om. De most azérrrt vagy it, mer'õõõ neke van olyan lyukadaaa zerõben, tu'od. Nemtom hoccsiáltad, de faszaa. Mostan segítek éneked, hogy visszakapodd, és ako majsegitesssz nekem'ogy elveszíccsed, és ako, tu'od.
Trelawney, azaz most már Kreia, bólogatott, és kiürített egy újabb üveget.
Ginny az orrát befogva bökdöste meg S'hoa vállát, aki szobát kutatta valami más alkohol után.
- Zerinteb bennyüng bizza a 'álózobába.
Mivel tényleg csak whiskey volt, a fiú felállt.
- Kreia. Errõl az Erõ-visszakapósról meg beszélünk.
Kreia bólogatott, és röhögött magában, megszorítva egy újabb üveget.
- Hahaha... A drágaszgá'om...
Ginny és S'hoa pedig lemásztak a szobából, és visszasiettek a hálóhoz.