Post by Astral on Aug 27, 2008 11:57:51 GMT 1
A sárga és vérvörös árnyalatban játszó napot barnás sál vette körül, mintha az is a földet borító homokból lendült volna fel. Az ösvény üres volt, néhol pedig egy egy szikla tarkította a tájat. Rettenetes hőség volt, nem csoda hát, hogy egy lélek sem volt a környéken. Ám ilyenkor, amikor üres az ösvény, keleti sellők fájdalmasan szép éneke hatja át a tájat. Csak azok vélik hallani őket, akiket a hőség lázálmokban tör ki, és bár való, mit hallanak, azok a tudathasadás flegmájával hessegtetik el maguktól a gondolatot: hogy tényleg hallanak valamit. Mint az a fekete ruhás motoros, aki minden kerékfordulást csak úgy erőszakol ki a motorból. Astral Harley-ját nem homokra tervezték, sem nem homokosoknak. Ray mester haja bekócosodott a hosszú út alatt, csak úgy ömlött róla a verejték. Nem volt a mediterrán éghajlathoz szokta. Tengeri beteg volt... Tudatát elkábította a hőség... már ő is hallotta az éneket. Túl a Harley döngölésén hallotta a fájdalmas keleti áriákat. Lepillantott éjfekete bőrkabátjára, amelyet a vállszabásnál két óriási, életnagyságú vaskoponya díszített.(Mostanában igen sokat adott a formaságokra...) Nagyon melege volt... a két koponya szinte leégette a szőrt a vállairól. Képe kelekótya volt, mint a narkósoké, akik átdorbézoltak egy hét éjszakát, a nyolcadikat pedig börtönben töltötték, és ezért nem tudtak aludni. Egyik szemét kiszárították a galád napsugarak, üvegszemmé lett ama hasonlatos. Ekkor egyéb változás is történt. Szokatlanul forróvá és izzasztóvá vált a bőrkabátja... le kellett pillantania rá, és akkor vette észre, hogy kedvenc fekete felöltőjéből PIROS SZÍNŰ lett. Megsült a kimondhatatlan melegben.
- Kúvnyját! - próbálta kimondani a szavakat, de ilyne állapotban nehezen ment a tagolt beszéd. És Harleyja alig döcögött a homokban! Föld kellene ide, igazi, jó föld, amin élvezet a motorozás!
Kisvártatva egy város márványos körvonalai jelentek meg a napsugarak között.... csakhamar egy dór város körvonalai. A büszke
polisz ellenségesen nézett a furcsa jövevényre. Astral belehúzott, már amennyire tudott. Kisvártatva a város kapujánál találta magát. Fékezett, mert hanem beleütközött volna, ezért motorja felágazkodott. Astral pedig letépte a vállát díszítő két koponyát(mert iszonyúan égették már), és a nap fele tartotta, hogy árnyékot tartsanak a fejének. Három szerényen öltözött, kockás hasú fiatalember közeledett Astral felé. Ő leszállt a motorjáról, és még mindig fogta a két koponyát. Iszonyúan rátört a szomjúság.
Az egyik dárdás ráordított:
- Mit akarsz?!
Astral szótagolva válaszolt:
- Fööldeet... és vi..zet!
A három dárdás szó nélkül felkapta a piros bőrkabátos alakot, és a város belsejébe vitték. Amott már várt rájuk a királyi pár. Leonidász kockás hasa visszatükrözte a napsugarakat, amelyek feleségének top modell alakját voltak hivatottak megvilágítani.
- Uram... ez az ember a követ... földet és vizet kér.
- Milyen üzenetet hoztál nékünk, beces követ? - kérdezte a spártai király.
- Há'... figyu... válo..gasd. meg a szava...id... me' mindjá' elájulok... csak a leglény...egesebbet... mony..nyad... vizet kér...ek.. és földet...
- Sajnos egyikkel sem szolgálhatok...
- Hh... nincs ví...z? Az asszon'.... mé' nem ... ügyel a ...hááz...tartásra?
- A spártai asszonyok igazi férfiak szülésével vannak elfoglalva...
- felelte dacosan a királynő.
Leonidászt elöntötte a düh. Felemelte az idegent, és a kútig vitte, majd letette. Ránézett szerelmére, és amikor az bólintással jelezte jóváhagyását, rövidkardját és hősies tekintetét Astral nyakának szegezte:
- Földet és vizet?! A kút mélyén találsz mindkettőt...
- Ne'má' a csapv...íz... nem jó... ásv...ányvíz... van?! - nézett ki a fejéből Astral.
- Te... levágott királyok fejeit hoztad a városomba, a koponyák már meg is szürkültek...
- No... para... az'... csak a... harl...emi rocker... viselet...
- Megsértetted a királynőmet...
- Há' dé ha' nem ügye' a ház...tartás..ra?!
- Én megválogattam a szavaim... cigány...
- Kö...szi...
- Neked is ezt kellett volna tenned...
- Nem... i...s... mondta...m semm...iii...t... ez... hüly...e...séég...
- Hülyeség?!
Megfagyott az utcán a légkör. Az agogén nevelkedett spártai fiatalok ereiben meghűlt a vér. Valaki az egekig bőszítette Leonidászt... mi lesz a sorsa.
- Azt mondod... hülyeség?! EZ... ITT... SPÁRTA!!!
- H...ol?! - kérdezte Astral, és bárgyún nézett szét.
Leonidász vörös kolosszussá magasodott fölötte, szét is robban, ha nem hoznak a dárdások elébe újabb valakit. Egy kalapos, barnabőrű, trottyos gatyájú egyedet.
- Uram, a követ... - engedték el a bajuszos egyedet.
- Hííí naccsága! Én ném vágyok rosz... áz én névém Márgócsi Pál...
- Mi üzenetet hoztál, perzsa? GYORSAN MONDD!! - rivallt rá Leonidas.
- Ním hoztám sémít. Félsíged összetívöszt válákivel. Én ném vágyok perzsá. Én csák pérzsá szőnyég árus cigány vagyok a környékrűl...
Ilyen egy rossz nap Spártában.
- Kúvnyját! - próbálta kimondani a szavakat, de ilyne állapotban nehezen ment a tagolt beszéd. És Harleyja alig döcögött a homokban! Föld kellene ide, igazi, jó föld, amin élvezet a motorozás!
Kisvártatva egy város márványos körvonalai jelentek meg a napsugarak között.... csakhamar egy dór város körvonalai. A büszke
polisz ellenségesen nézett a furcsa jövevényre. Astral belehúzott, már amennyire tudott. Kisvártatva a város kapujánál találta magát. Fékezett, mert hanem beleütközött volna, ezért motorja felágazkodott. Astral pedig letépte a vállát díszítő két koponyát(mert iszonyúan égették már), és a nap fele tartotta, hogy árnyékot tartsanak a fejének. Három szerényen öltözött, kockás hasú fiatalember közeledett Astral felé. Ő leszállt a motorjáról, és még mindig fogta a két koponyát. Iszonyúan rátört a szomjúság.
Az egyik dárdás ráordított:
- Mit akarsz?!
Astral szótagolva válaszolt:
- Fööldeet... és vi..zet!
A három dárdás szó nélkül felkapta a piros bőrkabátos alakot, és a város belsejébe vitték. Amott már várt rájuk a királyi pár. Leonidász kockás hasa visszatükrözte a napsugarakat, amelyek feleségének top modell alakját voltak hivatottak megvilágítani.
- Uram... ez az ember a követ... földet és vizet kér.
- Milyen üzenetet hoztál nékünk, beces követ? - kérdezte a spártai király.
- Há'... figyu... válo..gasd. meg a szava...id... me' mindjá' elájulok... csak a leglény...egesebbet... mony..nyad... vizet kér...ek.. és földet...
- Sajnos egyikkel sem szolgálhatok...
- Hh... nincs ví...z? Az asszon'.... mé' nem ... ügyel a ...hááz...tartásra?
- A spártai asszonyok igazi férfiak szülésével vannak elfoglalva...
- felelte dacosan a királynő.
Leonidászt elöntötte a düh. Felemelte az idegent, és a kútig vitte, majd letette. Ránézett szerelmére, és amikor az bólintással jelezte jóváhagyását, rövidkardját és hősies tekintetét Astral nyakának szegezte:
- Földet és vizet?! A kút mélyén találsz mindkettőt...
- Ne'má' a csapv...íz... nem jó... ásv...ányvíz... van?! - nézett ki a fejéből Astral.
- Te... levágott királyok fejeit hoztad a városomba, a koponyák már meg is szürkültek...
- No... para... az'... csak a... harl...emi rocker... viselet...
- Megsértetted a királynőmet...
- Há' dé ha' nem ügye' a ház...tartás..ra?!
- Én megválogattam a szavaim... cigány...
- Kö...szi...
- Neked is ezt kellett volna tenned...
- Nem... i...s... mondta...m semm...iii...t... ez... hüly...e...séég...
- Hülyeség?!
Megfagyott az utcán a légkör. Az agogén nevelkedett spártai fiatalok ereiben meghűlt a vér. Valaki az egekig bőszítette Leonidászt... mi lesz a sorsa.
- Azt mondod... hülyeség?! EZ... ITT... SPÁRTA!!!
- H...ol?! - kérdezte Astral, és bárgyún nézett szét.
Leonidász vörös kolosszussá magasodott fölötte, szét is robban, ha nem hoznak a dárdások elébe újabb valakit. Egy kalapos, barnabőrű, trottyos gatyájú egyedet.
- Uram, a követ... - engedték el a bajuszos egyedet.
- Hííí naccsága! Én ném vágyok rosz... áz én névém Márgócsi Pál...
- Mi üzenetet hoztál, perzsa? GYORSAN MONDD!! - rivallt rá Leonidas.
- Ním hoztám sémít. Félsíged összetívöszt válákivel. Én ném vágyok perzsá. Én csák pérzsá szőnyég árus cigány vagyok a környékrűl...
Ilyen egy rossz nap Spártában.